Connect with us

Shëndetësi

Pa simptoma, dhimbje, gjakrrjedhje, pa asgjë! Kontrollohuni, sepse një infeksion tinëzar rrezikon jetën

Published

on

Si duken simptomat dhe nëse kanceri i qafës së mitrës mund të zbulohet me kohë?

Në mesin e të sëmurave ka gjithnjë e më shumë gra dhe vajza të reja. Problemi i madh është se kjo sëmundje është asimptomatike në fazat e hershme.

Një rrjedhje e pazakontë ujore ose një me mpiksje mund të jenë shenjat e para dhe si duken simptomat e tjera dhe a mund të njihet me kohë kanceri i qafës së mitrës. Qafa e mitrës është pjesa e mitrës që është e aksesueshme për sytë, pjesa e dukshme.

Pap-testi ekziston tashmë 100 vjet dhe me marrjen e një mostre ku merren dhe ekzaminohen këto qeliza sipërfaqësore, shihet nëse ka ndonjë ndryshim në to që do të tregonte se ka ndryshim edhe në inde. Megjithatë, ajo që është baza e gjithçkaje – infeksioni HPV është një infeksion kërcënues.

Atë që merrni me një Pap-test në milimetrin e parë, të dytë, por në milimetrin e tretë mund të keni kancer të rëndë parakancerogjen dhe kancer të qafës së mitrës, transmeton Telegrafi.

Si të vëreni ndryshimet e hershme

– Në mënyrë kolposkopike, edhe me sy të lirë, mund të shohim një ndryshim. Nuk kemi nevojë për tipizimin e HPV-së apo një test kolposkopik për të ditur se qafa e mitrës së një gruaje është në gjendje të keqe, thonë gjinekologët.

Virusi i HPV-së (Human papilloma virus) shkakton rritje anormale të qelizave në qafën e mitrës. Në numër të madh të rasteve, HPV zhduket vetë. Megjithatë kur infeksioni zgjat një kohë të caktuar, nga qelizat anormale mund të zhvillohet kancer (kancer në qafën e mitrës ose në pjesë të tjera të trupit).

Një vit ose më shumë para një Pap-testi të keq, ju mund të shihni ndryshimet. Ju keni para syve raportet e patologut, citologut, laboratorit, por nuk u nuk u besoni syve.

Simptomat e infeksionit HPV

Infeksioni me HPV nuk shkakton simptoma, as dhimbje, as gjakderdhje, as sekretim të shtuar. Vajzat e reja janë më të ndjeshme ndaj situatave parakanceroze.

Problemi është se infeksioni HPV ka një formë të dallueshme malinje, organizmi i vajzave të reja është më i ndjeshëm. Gjendja e përgjithshme e trupit ndikohet nga mënyra e jetesës së tyre. Para së gjithash, mjeku duhet të shikojë qafën e mitrës, kontrollet e rregullta janë çelësi. /Telegrafi/

The post Pa simptoma, dhimbje, gjakrrjedhje, pa asgjë! Kontrollohuni, sepse një infeksion tinëzar rrezikon jetën appeared first on Telegrafi.

NA NDIQ NË FACEBOOK