Connect with us

RAMAZAN 2024

Të shash dhe të mallkosh gjatë agjërimit

Published

on
Pyetja:

A prishet agjërimi nëse shanë duke qenë agjerueshëm?

Përgjigjja:

Sharja, ose të folurit e pahijshëm, nuk e prish formalisht agjërimin, mirëpo e zvogëlon dukshëm vlerën e tij. Duhet ditur se qëllimi i agjërimit është që ta edukojë njeriun dhe ta disiplinojë atë në të gjitha aspektet, përfshirë edhe përdorimin e gjuhës. Të përdorësh gjuhën në mënyrë jokorekte tregon se agjërimi akoma nuk e ka arritur qëllimin dhe ndikimin e plotë të tij. Pra, në aspektin formal dhe teknik, ky gjynah nuk e prish agjërimin.

(Fetve.ba) (Islampress.ch)

Përktheu: Hfz. Mehas AlijaNA NDIQ NË FACEBOOK