Connect with us

RAMAZAN 2024

Pagesa e ndonjë personi për të agjëruar në vend të dikujt tjetër?

Published

on
Pyetje:

A mundet që personi i cili nuk ka mundësi të agjërojë, të paguaj dikë tjëtër të agjërojë në vend të tij?

Përgjigje:

Agjërimi në thelb është obligim individual (Fard Ajn) dhe nuk mundet të paguhet ndonjë person për të agjëruar për dikë tjetër. Nëse dikush për shkaqe të arsyeshme nuk mund të agjëroj një ose disa ditë të ramazanit, do ti  zëvendësojë më vonë kur të ketë mundësi ditët e lëshuara. Mirëpo, nëse personi ka pengesë të përhershme për të agjërua , ai do ta paguaj Fidje, – për çdo ditë të lëshuar do të ushqej një të varfër. Fidja është e barabartë me sadakatul Fitrin që paguhet çdo ramazan tek ne. Fidje do të thotë ushqim një ditorë për një të varfër.

Dr. Ahmed Purdic, fetve-emini i Bashkësisë Islame të Bosnjës

Përktheu: Arsim Dauti

IslampressNA NDIQ NË FACEBOOK