Connect with us

Maqedoni

Idrizovë, protestë kundër hapjes së paraleles shqipe/ Shaqiri: Nëse nuk gjendet zgjidhje do t’i merren ingerencat Gazi Babës

Published

on

Prindër të nxënësve të komunitetit maqedonas protestuan kundër hapjes së paraleles shqipe në sh.f. “Njegosh” të Idrizovës. Këtë video na dërgoi një prind i cili tha se i ka xhiruar fshehurazi.

Rizvan Seferi, njëri prej prindërve shprehet se asgjë nuk kërkojnë më tepër sesa ajo që u takon me ligj.

“Unë u ndala dhe e pyeta këshilltarin e Komunës së Gazi Babës i cili quhet Filip. Më tha, çfarë kërkon ti këtu?! A ke ardhur për të provokuar?! Unë e pyeta për çfarë keni dalë? Tha kemi dalë kundër paraleles të gjuhës shqipe, ju, tha, e keni transportin dhe ju mos u përzieni në këtë shkollë, vazhdoni me transportin, komuna ua paguan transportin dhe vazhdoni.”-thotë Rizvan Seferi, Prind.

E këshilli i prindërve të nxënësve shqiptar sot u takuan me ministrin e arsimit Jetn Shaqiri. Ai i ka informuar se Inspektorati arsimor është duke bërë raport për të parë nëse shkolla ka kushte për të hapur paralelen në gjuhën shqipe. E nëse nuk gjendet zgjidhje Shaqiri u shpreh se kryetarit të Komunës do t’i merren kompetencat.

“Kryetari i komunës aktuale e ka dorëzuar një shkresë deri te MASH, deri tek Ministria e Transportit për të gjetur lokacionin për të marrë gjithë dokumentet dhe për të filluar ndërtimin e një shkolle të re. Do të shohim të gjitha mundësitë ligjore jo vetëm për shkollën e Njegoshit, për të gjithë shkollat tjera në komunë, sepse për mua sistemi duhet të jetë i barabartë, nuk duhet të diferfencohet një shkollë nga shkollat tjera, nëqoftëse vendosim për t’i marrë kompetencat do t’i marrim të gjitha brenda sistemit arsimor nëse nuk e realizojnë atë të cilën e kanë obligim ligjor dhe kushtetues.”- deklaroi Jeton Shaqiri, Ministër i Arsimit dhe Shkencës.

Nxënësit shqiptar tashmë disa vite kërkojnë hapjen e paraleles shqipe në këtë shkollë, ose ndërtimin e një shkolle në fshatin e tyre, por deri tani shteti asgjë nuk ka bërë në këtë drejtim.