Connect with us

Ndryshe

Fari në Miçigan lëshon mesazhe në shishe duke ofruar qëndrime falas

Published

on

Kujdestarët e një fari historik të Miçiganit po ofrojnë qëndrime falas në pikë referimi në një konkurs të pazakontë që përfshin mesazhe në shishe të hedhura në Liqenet e Mëdha.

Shoqëria e Ruajtjes Historike të Dritës së Bardhë njoftoi “konkursin e mesazhit në një shishe” si pjesë e festimeve të 113 vjetorit të farit.

Fari në det të hapur, i vendosur rreth 32 kilometra në perëndim të urës Mackinac në Liqenin e Miçiganit, është fari më i lartë në Liqenet e Mëdha, shkruan UPI, transmeton Telegrafi.

Secila prej katër mesazheve në shishe, të cilat u hodhën në ngushticën e Mackinac, përmban një mesazh nga një prej katër pasardhësve të George Keller, kujdestarit të farit që ushtroi këtë pozitë për kohë të gjatë. Mesazhet paraqesin oferta të ndryshme për një qëndrim falas për një, dy ose deri në pesë persona.

Mesazhi në konkursin e një shisheje i bën nderim stuhisë së Ditës së Armëpushimit të Nëntorit 1940, në të cilën Keller dhe një koleg hodhën një mesazh në një shishe në ujë në rast se nuk i mbijetonin stuhisë.

Burrat i mbijetuan stuhisë dhe mesazhi i tyre u gjet disa javë më vonë nga një peshkatar pranë Gros Cap të Miçigan.

“Ne bëmë lidhjen me bashkimin e këtyre katër anëtarëve të familjes se do të ishte vërtet interesante të përkujtonim atë histori”, tha për MLive Jill Ore, kujdestarit të White Shoal. /Telegrafi/

The post Fari në Miçigan lëshon mesazhe në shishe duke ofruar qëndrime falas appeared first on Telegrafi.