Connect with us

Ndryshe

Kjo është arsyeja pse duhet ta lani orizin para se ta gatuani

Published

on

Është një nga opsionet më të njohura për pjatat anësore ose ushqimin e shpejtë. Bëhet fjalë për orizin, një nga ushqimet më elementare në çdo shtëpi. Megjithatë, shumë njerëz bëjnë një gabim serioz, madje edhe shëndetësor, në lidhje me orizin. Çfarë është kjo? Ata nuk e lajnë orizin para se ta gatuajnë.

Nëse edhe ju e bëni këtë gabim, shihni më poshtë pse duhet të filloni ta bëni tani.

Orizit zakonisht i duhet të udhëtojë një rrugë të gjatë për të arritur në pikën e tij të shitjes dhe ka të ngjarë të mbledhë pluhur, insekte, kimikate dhe papastërti gjatë rrugës. Një shpëlarje e mirë në ujë siguron që ai të jetë i pastër dhe i sigurt për t’u konsumuar.

Gjithashtu, sipas mjeshtrave të gatimit, shpëlarja e orizit përmirëson strukturën e tij, ndërsa uji do të lajë niseshtenë e tepërt në bërthamat e tij që mund ta bëjnë atë ngjitës pas gatimit. Po ashtu, larja e orizit do t’i japë atij një strukturë të lehtë dhe të butë.

NA NDIQ NË FACEBOOK