Connect with us

Religjion

Zemrat e zbrazura nga imani vështirë çlirohen nga narcizmi  dhe dëshira për famë

Published

onMuhamed el Gazali ka thënë: “Jam bindur se narcizmi dhe pasojat e saja të shëmtuara siç janë vetëmashtrimi, vetëpëlqimi si  dhe dëshira për famë, pasuri, pushtet dhe reputacion nuk mund të zvogëlohen me asgjë tjetër veç se me një besim të sinqertë dhe një lidhje të fuqishme me  Allahun xh.sh.

Unë jam bindur për këtë,  kur kam parë sjelljen e atij që merr fuqinë e pushtetit, atij që mashtron tjerët kur i jepet rasti (kur bën biznes me ta), kur kam parë atë që bëhet arrogant kur bëhet i pavarur, atë që turpëron familjen dhe popullin e tij nëse in jepet mundësia.

Kam menduar për motivet dhe arsyet për gjithë këtë dhe nuk kam gjetur arsye tjetër vetëm  se zbrazëtinë e zemrave të njeriut  nga imani në Allahun e  Madhërishëm dhe mungesën e ndjenjës për Plotfuqishmërinë dhe Madhështisë së Tij

Përshtati: A. D. Islampress


NA NDIQ NË FACEBOOK