Connect with us

Religjion

Bëj sa më shumë vepra të mira…

Published

onNëse sheh një zog duke pirë ujë, mos iu afro sepse mund ta trembësh dhe ai ngel i etur, mundohu të kalosh pa e trembur dhe këtë bëjë për hir të Allahut, sepse Ai mund tët mbrojë nga trishtimi i Ditës së Gjykimit. Nëse sheh macen në rrugë duke vozitur,  kaloje duke mos e goditur ose ndalu që të mos e shkelës, bëje këtë për hir të Zotit, sepse kjo vepër mund tët mbrojë nga një vdekje e trishtueshme dhe e papritur. Nëse të ngel ushqim, mos e hidh, por ushqe me të  ndonjë kafshë, bëje këtë për hir të Zotit, sepse Aimund tët furnizojë dhe tët ushqej kur ti nuk e pret.

Mbaje mend, bëj vepra të  mira pa marrë parasysh sa të imta duken, sepse nuk dihet  se cila nga to të dërgon  në xhenet.

Shejh Megamisi

Përshtati: A.D.Islampress


NA NDIQ NË FACEBOOK