Connect with us

Tech & Auto

Zbulojeni tani, ja si të kuptoni që po ju “vjedhin” Wi-Fi tuaj, mënyra për ta shmangur

Published

on

Nëse interneti është përsëri i ngadalshëm dhe ju duhet të nxitoni, është koha për të parë nëse diçka tjetër po ndodh.

A nuk është faji i internetit tuaj, por dikush që “vjedh” Wi-Fi tuaj ?

Edhe nëse Wi-Fi juaj ka një fjalëkalim, është e lehtë për dikë që ta “vjedhur” atë, veçanërisht nëse fjalëkalimi është ai i vendosur nga ruteri juaj.

Me disa hapa të thjeshtë, mund të siguroheni që askush nuk mund të përfitojë nga Wifi juaj.

Këtu duhet të theksojmë se ruterë të ndryshëm kanë stile të ndryshme hyrjeje, kështu që ju duhet të gjeni atë që korrespondon me pajisjen tuaj. Shkruani adresën IP të ruterit në shiritin e adresave të shfletuesit (p.sh. 192.168.0.1 ose 192.168.1.1 ose 192.168.1.254. Nëse sa më sipër nuk funksionon, mund të provoni routerlogin.com dhe do të ridrejtoheni në panelin e administrimit të ruterit tuaj).

Kur hyni në panelin e administratorit, kërkoni opsionet e menysë si “Pajisjet e lidhura” ose ” Pajisjet e bashkangjitura” . Nëse e gjeni këtë menu, do të mund të shihni adresën MAC, adresën IP dhe emrin e pajisjes të të gjitha pajisjeve të lidhura në rrjetin tuaj.