Connect with us

Ndryshe

Kujdes, mos gaboni! Zbuloni pse nuk duhet të karikoni kurrë telefonin tuaj në bare

Published

on

E keni kuptuar se zhvillimi i teknologjisë po ndikon gjithnjë e më shumë në jetën tuaj. Rrjetet sociale dhe nevoja për t’u përditësuar në çdo moment na ka bërë thuajse të varur nga pajisjet elektronike, veçanërisht nga telefoni.

Momenti kur na mbaron bateria është një moment shumë kritik dhe duhet të përpiqemi të gjejmë një zgjidhje, si për shembull ta karikojmë në lokalet ku pimë kafe apo në restorante.

Në fakt po bëjmë një gabim shumë të madh. Në një deklaratë për CNN, Drew Paik, themeluesi i firmës Authentic 8, tha se hakerat mund të kenë lehtësisht akses në prizat e karikimit dhe “wi-fi” me anë të një teknike të quajtur “Juice Jacking”.

USB-ja që lidh telefonin me karikuesin është krijuar për të transmetuar të dhëna personale. Kjo do të thotë që fotot, mesazhet, emailet tuaja dhe gjithçka tjetër mund të përdoren nga dikush tjetër. E vetmja gjë që mund të bëni në rastet kur telefoni juaj mbetet pa pagesë është ta karikoni në shtëpi, zyrë ose në një vend tjetër më të sigurt.

NA NDIQ NË FACEBOOK