Connect with us

Religjion

Përmendja e Zotit është shkak i shpëtimit të njeriut

Published

on” E sikur të mos ishte ajo që ai kishte qenë prej atyre që shumë e përmendin Zotin. Ai do të mbetej në barkun e tij deri në ditën e ringjalljes.” (Es-Saffat, 143-144).

Allahu i Madhërishëm na tregon se Junusi a.s. ishte prej atyre që e përmendin dhe lavdërojnë Allahun xh.sh dhe se tesbihu (madhërimi i Zotit ) ishte sebep për shpëtimin e tij dhe nxjerrjen nga barku i balenës.

 Për këtë thuhet se: “Vepra e mirë e ngre lartë njeriun kur ai bie ose pengohet.” (Tefsir Kurtubi)

Mesazhe kuranore

A. D Islampress


Advertisement

NA NDIQ NË FACEBOOK

Click Here To Join Native Media