Connect with us

Tech & Auto

Elon Musk heq gjysmën e stafit të Twitter-it nga puna, tregon pse veproi kështu

Published

on

Pronari i ri i Twitter, Elon Musk ka mbrojtur shkarkimin e rreth gjysmës së fuqisë punëtore të kompanisë, duke thënë se ai nuk kishte “zgjidhje” pasi kompania po humbte më shumë se 4 milion dollarë në ditë.

Yoel Roth, kreu i sigurisë dhe integritetit të Twitter, iu referua “përafërsisht 50% shkurtime në mbarë kompaninë”. Por Musk tha se angazhimi i gjigantit të mediave sociale për moderimin e përmbajtjes ishte “absolutisht i pandryshuar”.

Miliarderi insistoi në postimin e tij në Twitter se të gjithë atyre që humbën punën iu ofruan tre muaj pagesa të largimit, “që është 50% më shumë sesa kërkohet me ligj”.

Grupet e sigurisë në internet dhe aktivistët kanë sugjeruar që Musk mund të relaksojë politikat e moderimit, duke e bërë Twitter më pak efektiv në heqjen e gjuhës së urrejtjes dhe dezinformimit nga platforma.

Një email i brendshëm dërguar stafit më herët të premten tha se shkurtimet masive të vendeve të punës ishin “për fat të keq të nevojshme për të siguruar suksesin e kompanisë duke ecur përpara”. Stafi konfirmoi në Twitter se ata kishin dalë nga laptopët e punës dhe Slack, një sistem mesazhesh.

NA NDIQ NË FACEBOOK

Click Here To Join Native Media