Connect with us

Lajme

Qeveria e Maqedonisë shfuqizon vendimin për eksport të kufizuar të grurit dhe miellit

Published

on

Në seancën e Qeverisë, e cila u mbajt sot pasdite përmes komunikimit me video-konferencë, është marrë Vendimi për ndërprerjen e vlefshmërisë së Vendimit për kufizimin e eksportit të mallrave të caktuara.

Vendimi për kufizimin e eksporteve kishte të bënte me grurin, miellin dhe farat e lulediellit.

Në propozimin e Ministrisë së Ekonomisë për përfundimin e vlefshmërisë së tij, miratoi, siç tregohet, në bashkëpunim me Ministrinë e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Menaxhimit të Ujërave, detyrimin nga Marrëveshja për Mekanizmat e Sigurisë Ushqimore në Ballkanin Perëndimor, e nënshkruar më 2 shtator, në Samitin e mbajtur nga 1-4 shtator 2022 në Beograd, me qëllim që të mos ndalohet tregtia e produkteve bazë bujqësore dhe ushqimore.

NA NDIQ NË FACEBOOK