Connect with us

Religjion

Një zemër e ngurtë, sprova më e madhe

Published

on

Shumë njerëz mendojnë se sprova më e madhe është kur humbësh dikë apo dicka me vlerë të kësaj bote. Gjithsesi se duhet ti ruajmë njerëzit e dashur dhe gjërat me vlerë, mirëpo, sprova më e madhe në këtë botë është të kesh një zemër të ngurtë e cila nuk është e vetëdijshme për përkohshmërinë e saj dhe përhershmërinë e Zotit. 

Një zemër e tillë, siç na mëson Kurani, lind një shpresë të kotë dhe gjatë. Pastaj, një person i tillë bën mëkate sepse rininë e sheh si të përhershme, nuk i viziton prindërit sepse mendon se ka kohë, nuk edukon fëmijët sepse janë të vegjël, nuk lexon dhe studion Kuranin për të parë se çka e porosit Krijuesi, sepse gjithmonë “ka gjëra më të rëndësishme për të bërë, dhe kështu me radhë.

Kjo botë mund të jetë xhenet para Xhenetit nëse e kuptojmë se nuk do jemi përgjithmonë këtu.

Përshtati: A. D. Islampress

Advertisement

NA NDIQ NË FACEBOOK

Click Here To Join Native Media