Connect with us

Religjion

Tregim këshillues: Vrima në varkë

Published

on“Një burri iu kërkua të lyente një varkë. Ai solli ngjyrën dhe furçat e tij dhe filloi të lyente varkën me ngjyrë të kuqe të ndezur, siç e porositi i zoti i varkës.
Ndërsa po e lyente, ai vuri re një vrimë të vogël në varkë dhe menjëherë e riparoi në heshtje. Kur mbaroi, mori paratë dhe u largua.
Të nesërmen, pronari i varkës e vizitoi dhe i dha një çek shumë të lartë.
– Por, ti më pagove për punën që bëra.
– Po, por kjo është për riparimin e vrimës në varkë.
– Por, ishte një shërbim kaq i vogël… me siguri nuk ia vlen të më paguash një shumë kaq të lartë për diçka kaq të parëndësishme.
– Miku im i dashur, ti nuk e kupton. Më lejoni t’ju tregoj se çfarë ndodhi: Kur ju kërkova të lyeni varkën, harrova të përmend vrimën. Fëmijët e mi sot e morën dhe shkuan të peshkonin. Ata nuk e dinin se kishte një vrimë. Nuk isha në shtëpi në atë moment. Kur u ktheva dhe vura re se varka nuk ishte aty, u trondita sepse kujtova se varka kishte një vrimë në të. Imagjinoni lehtësimin dhe gëzimin tim kur i pashë duke u kthyer nga peshkimi. Pastaj, ekzaminova varkën dhe zbulova se ti e kishe riparuar vrimën!
– A e kupton tani çfarë bëre? Ti shpëtove jetën e fëmijëve të mi! Paratë nuk mjaftojnë për të paguar veprimin tënd të mirë.

– Në jetë duhet të jemi MIRËNJOHËS për çdo person që na ka ndihmuar, na ka fshirë lotët, ka qëndruar gjithë natën zgjuar, ka treguar kujdes dhe ka riparuar me kujdes të gjitha “rrjedhjet” që kemi pasur.
– Gjatë rrugës mund të keni riparuar shumë “vrima varke” për shumë njerëz pa e kuptuar sesa jetë keni “shpëtuar”. Zoti gjithmonë ka një surprizë të këndshme nese ne jemi të dobishëm dhe të rëndësishëm për dikë.

E huazuar …


Advertisement

NA NDIQ NË FACEBOOK

Click Here To Join Native Media