Connect with us

Religjion

O besimtarë! Mos ndiqni gjurmët e djallit!

Published

on

“O besimtarë! Mos ndiqni gjurmët e djallit! Kush ndjek gjurmët e djallit, do të nxitet nga ai të bëjë vepra të këqija e të shëmtuara…” (En-Nur, 21)

Në këtë ajet joshja e shejtanit është quajtur gjurmë dhe në këtë kemi dy mesazhe të rëndësishme:

– Gjurmët  janë lëvizje të lehta, janë distanca të vogla. Kështu edhe shejtani fillon ti josh njerëzit me mëkate të lehta dhe të vogla për të cilat njerëzit mendojnë se nuk janë të dëmshme.

– Allahu i Madhërishëm i përmend gjurmët  në shumës, pra, jo një gjurmë,  por shumë: Këtu na tregohet t se shejtani nuk do të ndalet tek hapi i parë drejtë devijimit të njeriut, por do të vazhdojë që njeriun ta josh në shumë mëkate…

mesazhe kuranore

A.D. Islampress

Advertisement

NA NDIQ NË FACEBOOK

Click Here To Join Native Media