Connect with us

Ndryshe

Ky është shteti që ka vende të lira pune

Published

on

Danimarka është shteti që po kërkon punëtorë.

Autoritetet daneze kanë deklaruar se numri i vendeve të lira të punës në vend vazhdon të rritet për shkak të mungesës së punëtorëve.

Faqja zyrtare e statistikave të Danimarkës ka zbuluar se numri i vendeve të lira në sektorin privat është rritur me 2,800 duke arritur në 71,400 vende të lira në tremujorin e dytë të vitit 2022.

Të dhënat tregojnë se Kopenhgeni kishte përqindjen më të lartë të vendeve të lira të punës në tremujorin e dytë të 2022, shkruan Schengen Visa Info.

Nga të gjithë sektorët, është konstatuar se ndërtimi ka qenë e vetmja industri që ka shënuar ulje të numrit të vendeve të lira.

Krahasuar me tremujorin e dytë 2021, numri i vendeve të lira në ndërtim ra me 0.2 për qind në tremujorin e dytë të 2022. Nga ana tjetër, financimi, sigurimet dhe tregtimi i pronave patën rritjen më të madhe.