Connect with us

Tech & Auto

Dyson vjen me kufje që pastrojnë ajrin

Published

on

Dyson ka hedhur hapin e parë drejt teknologjisë së veshjes, me një palë kufje, të cilat vijnë me një maskë goje që pastron ajrin.

Kufjet – të quajtura Dyson Zone – janë krijuar për të trajtuar çështjen në rritje të ndotjes së ajrit.

“Ne nuk presim që ato të jenë të lira,” shtoi O’Boyle.

Kufjet e anulimit të zhurmës vijnë me një motor, ventilator dhe filtra ajri.

Ajri thithet përmes filtrave, duke kapur alergjenë dhe ndotës si azoti dhe dioksidi i squfurit dhe pluhuri. Dhe ky ajër i pastruar, më pas kanalizohet në hundë dhe gojë nëpërmjet vizorit, i cili është ngjitur magnetikisht në fund të kufjeve.

Është 97 për qind efektiv në marrjen e ajrit të pastër në mushkëri, thotë kompania.

Ekzistojnë katër mënyra pastrimi, në varësi të faktit nëse përdoruesi është duke ecur apo ulur.

Kufjet përdorin sensorë për të gjurmuar frymëmarrjen dhe sforcimin dhe më pas kalojnë ndërmjet modaliteteve.

Produkti ka katër orë jetëgjatësi të baterisë në modalitetin me filtrim të ulët, sipas Pocket-lint, ose 1,5 orë në filtrim të lartë.

“Ndotja e ajrit është një problem global – na prek kudo që shkojmë. Zona Dyson pastron ajrin që thithni në lëvizje”, tha kryeinxhinieri Jake Dyson.

“Dhe ndryshe nga maskat për fytyrën, ai jep një shtëllungë ajri të pastër pa prekur fytyrën tuaj, duke përdorur filtra me performancë të lartë dhe dy pompa ajri të miniaturës”.

Kufjet dalin në shitje në vjeshtë.

NA NDIQ NË FACEBOOK