Connect with us

Lajme

Anketa e fundit e IHPQM/ Priten befasi në shumë komuna

Published

on

Kur na ndajn edhe pak ditë deri në mbajtjen e zgjedhjeve lokale të 17 tetorit, Instituti për hulumtime Politike dhe Qeverisje të Mirë ka publikuar anketën e fundit të realizuar në Qytetin e Shkupit, Tetovë, Çair dhe Strugë.

Në pyjetjen se për cilën kandidat do të votoni për kryetar komune në Tetovë, 24,1% e të anketuarve janë përgjigjur për kandidatin e opozitës Vullent Murseli, 21,4% për kryetaren aktuale të Tetovës, Teuta Arifi. 9,1% e të anektuarve për Bilall Kasamin ndërsa 7,1 për Sadi Bexhetin.

Tabela integrale që ka publikuar IHPQM dhe që i është dëgruar mediave

ТЕТОВО

Кандидат за градоначалникПроценти
Сади Беџети7,1%
Билал Касами9,1%
Теута Арифи21,4%
Вулнет Мурсели24,1%
Друг6,5%
Не знам сеуште не сум одлучил20,2%
Ниту една, нема да гласам11,6%
ВКУПНО100,0%

Në Çair sipas anketës në fjalë, garën pritet ta fitoj kandidati i opozitës shqiptare, Bekim Sali ndërsa kryetari aktual nga rradhët e BDI-së, Visar Ganiu rënditet i dyti me 21,2% si dhe Kastrion Rexhepi nga BESA me 7,9%.

ЧАИР

Кандидат за градоначалникПроценти
Висар Ганиу21,2%
Беким Сали23,0%
Кастриот Реџепи7,9%
Друг2,2%
Не знам сеуште не сум одлучил23,1%
Ниту една, нема да гласам22,6%
ВКУПНО100,0%

Në Strugë, Idri Istrefi kandidat i opozitës shqiptare, sipas të gjitha gjasave do të marr drejtimin e komunës në fjalë, pasi sipas kësaj ankete për Istrefin janë përgjigjur 23,9% ndërsa për Ramiz Merkon vetëm 17,0% .

СТРУГА

Кандидат за градоначалникПроценти
Рамис Мерко17,0%
Идри Истрефи23,9%
Димче Шипинкаровски10,5%
Абдула Ќазимоски1,8%
Друг7,9%
Не знам сеуште не сум одлучил20,4%
Ниту една, нема да гласам18,5%
ВКУПНО100,0%

Edhe në qytetin e Shkupit anketa e IHPM-së parashikon një garë tëjet të nxehtë. Fitues e nxjerr kandidaten e pavarur për qytet të Shkupit, Danella Arsovksën.

ГРАД СКОПЈЕ

Кандидат за градоначалникПроценти
Перо Георгиевски6,8%
Петре Шилегов22,5%
Данела Арсовска24,1%
Арбен Шаќири3,0%
Друг2,5%
Не знам сеуште не сум одлучил24,1%
Ниту една, нема да гласам16,9%
ВКУПНО100,0%

Anketa është realizuar në periudhën nga 4 deri më 9 tetor. Gabimi margjinal në këtë anketë është ± 4%, thonë nga IHPQM.

Click Here To Join Native Media
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com