Connect with us

Tech & Auto

Risia e fundit teknologjike: Alarmi zbulon fëmijët e bllokuar në makina të nxehta

Published

on

Risia potencialisht shpëtuese e jetës është një alarm në Genesis GV70 2022 që, sipas prodhuesit, tingëllon aq shpejt sa 10 sekonda.

Fshehur brenda çatisë mbi sediljen e pasme është një radar që Genesis thotë se mund të zbulojë një fëmijë edhe nëse lëvizja e vetme është frymëmarrja.

Këtë vit, 17 fëmijë tashmë kanë vdekur pasi u lanë në makina të nxehta. Që nga viti 1990, më shumë se një mijë fëmijë kanë humbur jetën, por teknologjia e re në treg po synon të parandalojë këto tragjedi.

Dr. Emily Thomas, një inxhiniere e sigurisë automobilistike me Raportet e Konsumatorit, tregoi për ABC News se si funksionon sistemi i zbulimit të fëmijëve me djalin e saj 4-vjeçar, Micah.

Ajo udhëzoi djalin e saj Micah që të qëndronte sa më i qetë në sediljen e veturës, e nisi makinën sikur po largohej dhe më pas e fiki atë sikur të kishte arritur në destinacionin e saj. Ajo pastaj doli nga automjeti, mbylli derën dhe e mbylli atë.

Edhe me Micah duke qëndruar në vend dhe duke mbajtur një maskë, alarmi ra në 20 sekonda.

Sistemi gjithashtu do t’i dërgojë shoferit një njoftim në telefonin e tyre nëse ata kanë shkarkuar aplikacionin Genesis.

Projektligji i infrastrukturës para Kongresit do t’i bënte të detyrueshëm sistemet e alarmit të makinave të nxehta në të gjitha makinat e reja.

NA NDIQ NË FACEBOOK