Connect with us

Shëndetësi

Mos lejoni që uji për kafe apo çaj të vlojë disa herë, ja arsyeja

Published

on

Na ndodh shpesh, duke nxituar gjatë përgatitjes së kafesë ose çajit, ta lëmë ujin në pllakë shporeti të vlojë disa herë, por kjo shprehi është shumë e keqe për shëndetin tonë

Ekspertët thonë se edhe mineralet e shëndetshme prej tij bëhen të dëmshme në këtë mënyrë, gjë që shihet qartë në shembullin e kalciumit, i cili kështu krijon gurth.

Kjo është arsyeja pse është më mirë ta derdhni atë ujë, në vend që ta pini si kafe ose çaj.

Kërkimet tregojnë se vlimi i dyfishtë rrit arsenikun, nitratet dhe fluorin nga uji, gjë që nuk është i mirë për trupin tonë.

Organizata Botërore e Shëndetësisë paralajmëron se rreziku më i madh nga një ujë i tillë i pijshëm është sasia e lartë e arsenikut, sepse çon në helmim, probleme me tretjen, diabet dhe sëmundje kardiovaskulare.

Dihet më pak se temperaturat e larta shndërrojnë nitratet në nitrosamina të cilat janë kancerogjene dhe prekin veçanërisht vezoret, zorrët, fshikëzën.

Click Here To Join Native Media
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com