Connect with us

Kosovë

Jeta e varur nga bombolat e oksigjenit

Published

on

Pothuajse të gjitha pacientët me koronavirus, që po kërkojnë trajtim mjekësor në Kosovë, janë të varur nga oksigjeni.

Nëse nuk marrin oksigjen në kohë, shëndeti i tyre përkeqësohet. Mjekët e infermierët janë në përkujdesje të tyre.

Në shtatë reparte të Spitalit të Gjilani janë të përgatitur 196 shtretër për të infektuarit me koronavirus.

Më datën 13 shtator, kur ekipi i Radios Evropa e Lirë vizitoi këtë spital, afër 100 shtretër ishin të zënë me pacientë.

Mbi 70 për qind e tyre ishin me oksigjeno-terapi.

Shumë nga pacientët e shtrirë nuk mund të lëvizin apo të flasin. Ata ndihen të lodhur. Sëmundja ka rënduar shëndetin e tyre.

Të pavaksinuarit, thonë mjekët, janë ata pacientë të cilët po shfaqin simptoma më të rënda klinike.

Në spitalin e Gjilanit në repartin e Infektives dhe në Pulmologji tani ka numër të mjaftueshëm të infermierëve dhe mjekëve, gjë e cila një muaj më herët kishte munguar.

Për shkak të rritjes së numrit të të infektuarve, autoritetet shëndetësore kanë angazhuar 1,116 staf shtesë shëndetësorë.

Po ashtu, janë rritur edhe kapacitetet spitalore për t’i bërë ballë numrit të lartë të personave që po kërkojnë hospitalizim pas infektimit me koronavirus.

Click Here To Join Native Media
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com