Connect with us

Tech & Auto

Çfarë do të ndodhë me kriptovalutat në të ardhmen?

Published

on

Çmimi i aksioneve të kompanive në Amerikë vazhdimisht ndryshon dhe të paktë janë ekspertët që mund t’i parashohin uljet dhe rritjet e tyre.

Në këtë rast, çfarë do të ndodhë me kriptovalutat 50 vite nga tani? Kësaj pyetjeje ju përgjigjën ekspertë nga fusha të ndryshme.

Ivory Johnson, planifikues i certifikuar financiar dhe themelues i Delancey Wealth Management, tha se kriptomonedhat do të prishin financat tradicionale sepse një nga shërbimet më tërheqëse të tyre është aftësia për të transferuar në mënyrë efikase pagesën përtej kufijve me pak ose pa kosto, vonesa ose luhatje të valutave të huaja. Në lidhje me bitcoin, 50 vjet janë një kohë e gjatë dhe bitcoin mund të bëhet monedha rezervë botërore, transmeton Klankosova.tv.

Frederick Kaufman, autor i “Komploti i Parave: Një Histori e Fuqisë së Monedhës për të Magjistruar, Kontrolluar dhe Manipuluar” thotë se mënyra përpara vitit 2071, dollari do të ketë më shumë gjëra të përbashkëta me një kriptovalutë sesa me argjendin ose arin, kështu që nuk ka nevojë të dyshohet për jetëgjatësinë e algoritmeve të kriptuara si depo me vlerë dhe mjetet e këmbimit.

“Të gjitha paratë janë një formë e kriptimit. Ka qenë kështu që nga fillimi, dhe ndërsa jetët tona bashkohen gjithnjë e më ngushtë me universin digjital, përpjekja për të investuar në argumente vetëm do të përshpejtohet. Për ironi të fatit, ai impuls do të na lidhë me instinktet primitive dhe do të bëjë pjesën e tij për të na mbajtur njerëz”.

Ndërsa Dan Egan, nënkryetar i financave të sjelljes dhe investimeve në Betterment, tha se kriptovaluta si Bitcoin e kanë provuar veten të dobishme për lëvizjen e parave dhe spekulimet, dhe nuk ka gjasa të zhduken. Por ku dhe si do të gjenerojmë energji për të përmbushur kërkesën e një tregu në rritje, vlen të merret në konsideratë.

.

NA NDIQ NË FACEBOOK