Connect with us

Sport

Reagojnë Barça, Reali dhe Juvja: Presionet e UEFA-s të patolerueshme, gati të bisedojmë

Published

on

Barcelona, ​​Juventusi dhe Reali i Madridit, tri skuadrat e vetme ndër themeluesit e Superligës, që ende nuk i janë nënshtruar UEFA-s (qeveria e futbollit europian ka paralajmëruar sanksione të ashpra), kanë dalë me një deklaratë të përbashkët nëpërmjet së cilës shprehin shqetësimin për “presione dhe kërcënime të papranueshme” ndaj klubeve themeluese të Superligës, por edhe për vullnetin e tyre për të negociuar. Ekziston mundësia që tri ekipet “rebele” të përjashtohen nga kupat e Europës për dy vjet dhe ata t’i drejtohen Gjykatës së Arbitrazhit Sportiv, duke filluar një betejë të gjatë ligjore.

Komunikata e Barcelonës, Juventusit dhe Real Madridit:

Në lidhje me deklaratën e lëshuar nga UEFA, më 7 maj, mbi Superligën dhe pozicionin e marrë nga nëntë anëtarët themelues, Barcelona, ​Juventusi dhe Reali i Madridit komunikojnë që:

– Klubet themeluese kanë marrë dhe vazhdojnë të marrin presione të papranueshme, kërcënime dhe shkelje nga palët e treat, në mënyrë që të tërheqin projektin e propozuar dhe, si pasojë, të heqin dorë nga e drejta/detyra e tyre për të siguruar zgjidhje për ekosistemin e futbollit përmes propozimeve konkrete dhe një dialogu konstruktiv. Kjo është e patolerueshme nga pikëpamja e së drejtës dhe drejtësia tashmë ka vendosur në favor të propozimit të Super League-s, duke urdhëruar FIFA-n dhe UEFA-n që të përmbahen, direkt dhe përmes anëtarëve të tyre, nga ndërmarrja e ndonjë veprimi që mund të rrezikojë iniciativën në çdo mënyrë në pritje të procedurave .

– Projekti i Super League-s u ideua bashkërisht nga dymbëdhjetë klubet themeluese:

  1. ) Me qëllim ofrimin e zgjidhjeve për situatën aktuale të paqëndrueshme në sektorin e futbollit. Të dymbëdhjetë klubet themeluese ndanë të njëjtin shqetësim – ashtu si palët e tjera të interesuara në futbollin evropian – veçanërisht në kontekstin aktual socio-ekonomik, se reformat strukturore janë të domosdoshme për të siguruar që sporti ynë të mbetet me interes dhe të mbijetojë në planin afatgjatë. Për t’iu përgjigjur kësaj, në 18 prill ata njoftuan gatishmërinë e tyre për të krijuar Super League dhe për të krijuar një kanal komunikimi me UEFA-n dhe FIFA-n, në një frymë konstruktive bashkëpunimi midis palëve, siç iu njoftua secilës prej tyre në të njëjtën datë;
  2. ) Me respektin maksimal për strukturat aktuale dhe ekosistemin e futbollit. Klubet themeluese kanë rënë dakord shprehimisht që Super League do të zhvillohet kur të njihet nga UEFA, FIFA ose të dyja, ose kur, në përputhje me ligjet dhe rregulloret në fuqi, konsiderohet si një kompeticion i pajtueshëm në të gjitha aspektet me ekzistencën e vazhdueshme të klubeve themeluese në garat e brendshme përkatëse. Sidoqoftë, përkundër këtyre rrethanave, UEFA dhe FIFA deri më tani kanë refuzuar të krijojnë një kanal adekuat të komunikimit;
  3. ) Në mënyrë që të sjellë stabilitet financiar për të gjithë familjen evropiane të futbollit, e ndikuar aktualisht nga një krizë e thellë që kërcënon mbijetesën e shumë klubeve. Prova e kësaj janë zotimet e njoftuara për alokimin vjetor të fondeve të solidaritetit me një shumë të garantuar, krahasuar me ato të shpërndara nga UEFA dhe për të forcuar rregullat e qëndrueshmërisë financiare, përmes krijimit të një sistemi të qartë, transparent dhe efektiv të kontrollit, subjekt i kontrolleve nga ana e ekspertëve.

– Të dymbëdhjetë klubet themeluese pranuan se Super League përfaqëson një mundësi unike për t’u ofruar tifozëve në të gjithë botën shfaqjen më të mirë të mundshme dhe për të forcuar interesin global në futboll, i cili nuk është një fakt i pandryshueshëm dhe i nënshtrohet trendeve të brezave të rinj. Për më tepër, ato ranë dakord se një nga objektivat kryesorë është promovimi i futbollit të femrave në një shkallë globale, një mundësi e madhe, por aktualisht e nënvlerësuar, për këtë sektor.

– Ne jemi plotësisht të vetëdijshëm për shumëllojshmërinë e reagimeve ndaj nismës së Superligës dhe, rrjedhimisht, për nevojën për të reflektuar në arsyet për disa prej tyre. Ne jemi të gatshëm të rishikojmë qasjen e propozuar, sipas nevojës. Sidoqoftë, do të ishim shumë të papërgjegjshëm nëse, të vetëdijshëm për nevojat dhe krizën sistematike të sektorit të futbollit që na bëri të shpallim Super League, të braktisim misionin e sigurimit të përgjigjeve efektive dhe të qëndrueshme për çështjet ekzistenciale që kërcënojnë sektorin e futbollit.

– Ne jemi të pikëlluar kur shohim se klubet, miqtë tanë dhe partnerët themelues të Super League-s, tani janë në një pozitë jokonsistente dhe kontradiktore, pasi kanë nënshkruar angazhime të shumta me UEFA. Sidoqoftë, për faktin se problemet konkrete që çuan dymbëdhjetë klubet themeluese të shpallnin Superligën disa javë më pare janë reale, ne ritheksojmë që, për të nderuar historinë tonë, për të përmbushur angazhimet e bëra ndaj palëve të interesit dhe tifozëve tanë, për të mirën e futbollit dhe për qëndrueshmërinë financiare të sektorit, ne kemi për detyrë të veprojmë me përgjegjësi dhe të këmbëngulim në arritjen e qëllimeve tona, pavarësisht presioneve dhe kërcënimeve të vazhdueshme dhe të papranueshme nga UEFA.

Mbi të gjitha, ne i përsërisim FIFA-s, UEFA-s dhe të gjithë aktorëve të futbollit, siç kemi bërë në shumë raste që nga njoftimi i Superligës, angazhimin tonë dhe vullnetin tonë të vendosur për të diskutuar së bashku, me respekt dhe në përputhje me parimet e së drejtës, por pa presione të patolerueshme, zgjidhjet më të përshtatshme për qëndrueshmërinë e të gjithë familjes së futbollit.

Click Here To Join Native Media

Portali Zyrtare u themelua nga një grup gazetarësh të rinjë në vitin 2018. Të motivuar nga nevoja për lajme të shpejta dhe të vërteta, në Maqedoni, ndër shqiptarë dhe për shqiptarët – Zyrtare nuk ishte veçse një kërkesë e kohës. Kontakt e-mail: [email protected]

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com