Connect with us

Bota

Erdogan: 18 vitet më të suksesshme në historinë e Republikës së Turqisë

Published

on

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan tha të shtunën se një total prej 27 miliard lira (rreth 3 miliardë euro) janë investuar në projekte të shpërndarjes së gazit natyror që kur Partia e tij e Drejtësisë dhe Zhvillimit (AKP) erdhi në pushtet gati dy dekada më parë.

“Investimet në energjinë termike dhe gjeotermale sigurisht që do të kontribuojnë ndjeshëm në furnizimin me energji të vendit tonë,” tha ai në një videokonferencë në ceremoninë e hapjes së projektit të energjisë dhe burimeve natyrore në qytetin Manisa.

Ai theksoi se ky është një projekt shumë i rëndësishëm i katër termocentraleve që do të jetë shumë i dobishëm jo vetëm për banorët e Manisës, por për të gjithë Turqinë.

“Në 18 vjet, ne kemi trefishuar sasinë e energjisë elektrike të prodhuar në 96,000 megavat, e cila është e rëndësishme për përparimin e përgjithshëm të Turqisë,” tha Erdogan.

“Qëllimi ynë është të jemi një vend qendror jo vetëm në prodhim, por edhe në teknologjitë e energjisë së rinovueshme. Sot, 63.5 përqind e energjisë elektrike tonë të instaluar përbëhet nga burime shtëpiake dhe 51.7 përqind e kësaj është energji e rinovueshme,” tha presidenti turk.

Ai kujtoi se ata kishin kryer reformat e nevojshme në periudhën e kaluar, të cilat siguruan furnizimin me gaz në të gjitha qytetet turke.

“Para se të vinim në pushtet, vetëm pesë qytete të mëdha kishin gaz natyror dhe ne e zgjeruam atë në 81 qytete, në të gjitha qytetet tona. Deri në fund të vitit 2020, ne kemi zhvilluar një rrjet shpërndarjeje me një gjatësi prej 153,000 kilometra”, tha Erdogan, duke shtuar se sot rreth 68 milion njerëz në Turqi kanë mundësinë të përdorin gazin natyror.

“Edhe në vitin 2020, kur investimet publike në të gjithë botën u pezulluan, ne nuk ndalëm së investuari në gaz natyror. Shpresoj që në vitin 2021 të vazhdojmë të investojmë në gaz natyror”, tha ai.

Duke kujtuar se ata kanë zbatuar projekte të shumta në fushën e industrisë së mbrojtjes në vitet e fundit, në mënyrë që të ulin varësinë nga vendet e tjera, Erdogan tha se ata kanë lënë pas 18 vitet më të suksesshme në historinë e Republikës së Turqisë.

.

Advertisement

MË TË LEXUARAT

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com