Connect with us

Lajme

Bekteshi: e diela ditë pune për hotelierët

Publikuar

me

Propozimet dhe kërkesat nga komuniteti i biznesit në lidhje me propozimin që e diela të jetë ditë jo-pune ende janë duke u shqyrtuar. Ministri I Ekonomisë Kreshnik Bekteshi njoftoi se në lidhje me këtë vendim po bëhen analiza krahasuese me vendet në rajon dhe vendet e Bashkimit Evropian në mënyrë që të gjendet një zgjidhje e përshtatshme. Bekteshi vlerwson se në fushën e hotelierisë dhe turizmit nuk ka nevoj për ndryshime, ndërkaq tek tregtia me shumicë do të ketë ndryshime të caktuara.

Kreshnik Bekteshi- Minister i Ekonomisë
“Ne nuk prekemi nga katër zgjidhje ligjore, Ligji për Tregtinë, Ligji për Mjeshtërinë, Ligji për Mikpritjen dhe Ligji për Turizmin i cili përcakton orët e punës. Ne do të negociojmë me komunitetin e biznesit për të gjetur një zgjidhje të përbashkët. Në sektorin e hotelierisë, zgjidhja ekzistuese ligjore ndoshta do të mbetet deri në mes të vitit të ardhshëm. Do të ketë ndryshime të caktuara në Ligjin për Tregtinë, i cili do t’i referohet kryesisht tregtisë me shumicë.”

Sipas tij, ata së pari bisedojnë me komunitetin e biznesit dhe odat e tregtisë, dhe pastaj të marrin një vendim të duhur. Deri më tani, siç tha ai, është negociuar me furnizuesit e ushqimit dhe kompanitë nga aktiviteti turistik me të cilin marrëveshjet nuk do të kenë ndonjë ndryshim ligjor, dmth bizneset nga këto aktivitete do të punojnë si më parë.

“Sa i përket Ligjit për Tregti, nuk do të ketë ndryshime në tregtarët me pakicë, dmth ata do të vazhdojnë të punojnë si më parë, dhe në tregtinë me shumicë do të ketë ndryshime që do të miratohen pas konsultimit paraprak me kompanitë në këtë sektor.”– shtoi ai.

Nga Oda e Maqedonisë Veriperendimore thonë se ata janë ende në negociata me Ministrinë e Punës dhe Politikës Sociale dhe se së shpejti do të dalin me propozime konkrete, sepse siç thanë disa nga bizneset që punojnë ditën e Diel kërkuan që ata të lejohen të kryejnë veprimtarinë e tyre.

.

MË TË LEXUARAT

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com