Connect with us

Lajme

“Ndalimet” COVID për qytetarët e Ballkanit Perëndimor, BE: Ja deri kur

Publikuar

me

loading...

Ambasadorët e anëtarëve të Bashkimit Evropian vendosën sot, pa diskutim, që lista e vendeve qytetarët e të cilëve duhet të jenë ende në karantinë ose të testohen për virusin koronar nëse duan të udhëtojnë në BE, mbetet e pandryshuar.

Një vlerësim i ri i shkallës së infeksionit në Serbi, Bosnjë, Mal të Zi, Kosovë, Maqedoni Veriore dhe pjesë të tjera të Evropës dhe botës do të kryhet në fund të shtatorit.

“Tani për tani, lista e vendeve qytetarët e të cilave ende duhet të bëjnë karantinë ose të bëjnë një test për virusin mbetet e pandryshuar”, thanë zyrtarët referuar vendimit të Komitetit të Ambasadorëve të Përfaqësuesve të Përhershëm të BE (COREPER).

Agjencia deklaron se, sipas zyrtarëve në Këshillin e Ministrave të BE, disa anëtarë të BE besojnë se, për shkak të infeksionit dukshëm më pak dhe një situate më të mirë epidemiologjike, Serbia duhet të hiqet nga lista e ndalimit, por shumica e ambasadorëve ishin të mendimit që vendimi përfundimtar duhet të lihet për muajin tjetër.

Vendim jo detyrues

Tani për tani, Bashkimi Evropian lejon vetëm shtetasit e Australisë, Kanadasë, Gjeorgjisë, Japonisë, Marokut, Zelandës së Re, Ruandës, Koreve të Jugut, Tunizisë dhe Uruguait të udhëtojnë në Union, vende këto ku situata epidemiologjike konsiderohet e sigurt.

Vendimi i Komitetit të Ambasadorëve të Përfaqësuesve të Përhershëm të vendeve anëtare të BE nuk është ligjërisht i detyrueshëm për anëtarët e Unionit, secila prej të cilave mund të vendosë veçmas për shtetasit e kujt do të lejojë të vijnë në territorin e tij.

.

Advertisement

MË TË LEXUARAT

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com