Connect with us

Lajme

Imami i Sllupçanit pas vdekjes së nënës së tij: ”Duhej të vdiste dikush për ta kuptuar… “

Publikuar

me

“Eshte dashur të bëhej një funeral në fshat, kështu që njerëzit e Slupçanit ta kuptojnë se koronavirusi egziston”, tha Abdulfeta Shaini, 43 vjeç, për A1on dje pasi ai kishte varrosur nënën e tij, e cila humbi betejën me koronavirusin pas 10 ditëve.

Gruaja e tij dhe ai janë gjithashtu negativ për koronavirusin, por dy fëmijët e tij të moshës 13 dhe 9 vjeç kanë teste pozitive.

Shaini është një imam në xhaminë e fshatit dhe pretendon se familja e tij nuk e ka marrë koronavirusin si rezultat i mbrëmjeve të iftarit. Ai dyshon se nëna e tij u infektua pasi varrosi një të afërm të tyre.

Nëna e tij dhe 15 të afërm, xhaxhallarët, kushërinjtë dhe nipërit u infektuan gjithashtu.

Ai thotë se ka këshilluar vazhdimisht që ata që vijnë në xhami të respektojnë masat, veçanërisht për të shmangur tubimet dhe shtrëngimet e duarve. Sidoqoftë, puna doli jashtë kontrolli, sepse shumë prej tyre nuk besuan se sëmundja ekzistonte fare.

“Ne kishim një varrosje 3 javë më parë, tek një nga xhaxhallarët tanë dhe ishte e organizuar sipas protokolleve, nuk kishte asnjë grupim. Por në vendin tonë ka një zakon që ne e quajmë ‘të shkojmë për një të pame’ pas funeralit. Dhembshuria shprehet për paqen e shpirtit, dhe jo vetëm të afërmit, por edhe njerëzit e tjerë që kanë njohur dhe nuk e kanë njohur të ndjerin vijnë në shtëpinë e të ndjerit. Ndoshta virusi është sjellë nga dikush nga një fshat tjetër, sepse atë ditë ndoshta 30 deri në 35 njerëz hynë në shtëpi, të cilët shtrënguan duart me njëri-tjetrin, dhe disa prej tyre ne as nuk i dimë. Ne i paralajmëruam ata të ruanin distancën e tyre që të mos hynin më shumë se dy persona. “Por kjo lloj pakujdesie mund t’ju kushtojë një jetë të humbur.”

Tani për tani shqetësimi më i madh, thotë ai, është shëndeti i fëmijëve dhe ai shpreson që së shpejti të marrë teste negative për ta, në mënyrë që të mund të thotë se fitoi betejën me sëmundjen. T1

ZGJEDHJET PARLAMENTARE

MË TË LEXUARAT