Connect with us

Shëndetësi

Vdekjet nga coronavirusi shkojnë në 242 vetëm brenda një dite

Publikuar

me

Vdekjet nga koronavirusët kanë kapërcyer 242 në një ditë të vetme – rritja më e madhe ndonjëherë – pasi rastet totale të infeksionit u rritën në 60,000.

Kishte 242 vdekje të enjten vetëm në provincën Hubei dhe autoritetet gjithashtu zbuluan se kishte edhe më shumë njerëz nga sa mendonin se ishin të infektuar.

Pasi ndryshoi mënyrën e regjistrimit të virusit, Komisioni Shëndetësor Hubei zbuloi se kishte 15,000 më shumë sesa mendonin.

Kjo do të thotë që shifra është rritur nga 45,000 në 60,000 në botë në një ditë të vetme.

Komisioni tani është duke përfshirë raste që u diagnostikuan ‘klinikisht’ në numrin e saj zyrtar.

Shifrat e reja që janë shfaqur besohet se përbëjnë më shumë se gjysmën e totalit të vdekjeve. Vdekjet e reja kishin më shumë se dy herë rekordin e mëparshëm krahinor të 103 të vendosur të hënën.

Mediat shtetërore kineze thanë javën e kaluar se Hubei do të fillojë të njohë rezultatet e skanimit të kompjuterizuar (CT) si konfirmim të infeksioneve, duke lejuar që spitalet të izolojnë pacientët më shpejt.

Reuters raportoi muajin e kaluar se mungesa e kompleteve të testit të ARN-së në kryeqytetin e Hubei-së Wuhan mund të ketë vonuar pacientët nga diagnostikimi dhe trajtimi i duhur, duke kontribuar në përhapjen e virusit në ditët e para të shpërthimit, njofton Klan Kosova.

Advertisement

MË TË LEXUARAT