Connect with us

Kosovë

Tetë muaj burg për keqpërdorim të detyrës zyrtare: Përfitoi mbi 10 mijë euro

Publikuar

me

Gjykata Themelore në Gjilan ka dënuar me tetë muaj burg të akuzuarin N. N., për shkak të veprës penale keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar, sipas Kodit Penal të Kosovës.

I akuzuari nga muaji gusht 2015 deri në prill 2017, në cilësinë e drejtorit për Buxhet dhe Financa të Kllokotit, ka shfrytëzuar detyrën dhe autoritetin e tij zyrtar, në atë mënyrë pa qenë i autorizuar ka bërë pranimin e 14.013,50 euro nga zyrtari B.B., arkëtari B. T. dhe Zh. V., të cilat të holla kanë qenë rrjedhojë e inkasimit të taksave për shërbime komunale, ashtu që shumën prej 3.623 euro ka transferuar në llogarinë bankare të komunës, ndërsa nuk e ka dorëzuar shumën prej 10.390,50 euro, duke përfituar për vete dhe duke i shkaktuar dëm komunës për shumën e lartcekur.

Palët kanë të drejtën e ankesës ndaj këtij vendimi në Gjykatën e Apelit.

SHPËRNDAJE ME MIQ!
Advertisement

MË TË LEXUARAT

Portali Zyrtare u themelua nga një grup gazetarësh të rinjë në vitin 2018. Të motivuar nga nevoja për lajme të shpejta dhe të vërteta, në Maqedoni, ndër shqiptarë dhe për shqiptarët – Zyrtare nuk ishte veçse një kërkesë e kohës. Kontakt e-mail: portali.zyrtare@gmail.com Shared By Fancy Text Generator

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com