Connect with us

OP / ED

Një lajm i keq për Strugën

Publikuar

me

Shpëtim Pollozhani
KUSH ËSHTË DUKE E VRARË STRUGËN DHE JO VETËM
Sipas regjisrtimit të vitit 2002 Struga kishte 62% shqiptarë.
Në qendrën për shkollim të mesëm nxënësit shqiptarë ishin 68%. Këtë numër e rritën dhe e mbajtën stabil për një kohë nxënësit e Llabënishtit. Llabunishti, Podgorca dhe Oktisi (shqiptarë mv folës). Për një kohë të gjatë këta shqiptarë u injoruan dhe u keqpërdorën nga partitë shqiptare. Tashti ata me të madhe joshen dhe e kanë ritur dukshëm numrin e nxënësve në paralelet e mv.
Sot në qendrën për arsim të mesëm në Strugë, në klasë të parë me mësim në gjuhën shqipe u regjistruan 148 nxënës.
Në klasën e parë në gjuhën mv u regjistruan 158 nxënës, që do të thotë: nga 68% numri i shqiptarëve ra në 48%.
Klasa e katërtë e gjeodezisë ka vetëm katër nxënës shqiptarë. Në këtë klasë ligjërojnë 13 profesorë shqiptarë!! Janë dhjetëra paralele që numri i nxënësne ka rënë në një shifër.

SHPËRNDAJE ME MIQ!
Advertisement

MË TË LEXUARAT

Portali Zyrtare u themelua nga një grup gazetarësh të rinjë në vitin 2018. Të motivuar nga nevoja për lajme të shpejta dhe të vërteta, në Maqedoni, ndër shqiptarë dhe për shqiptarët – Zyrtare nuk ishte veçse një kërkesë e kohës. Kontakt e-mail: portali.zyrtare@gmail.com Shared By Fancy Text Generator

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com