Connect with us

Religjion

Edukim nga një histori e çuditshme! E dobishme

Publikuar

me

Edukim nga një histori

  • Një rrush e bëri atë të mendojë për botën tjetër të tij! *

Një burrë i mirë tregoi një histori të çuditshme duke thënë: Një ditë shkuam në njërën prej xhamive dhe imami i xhamisë ishte mik i babait tim, kështu që ai i tha: Kjo xhami ka një histori të mrekullueshme:
Një ditë një tregtar bleu dy kilogram rrush dhe i tha shërbëtorit të tij: Merre atë dhe dërgoma në shtëpi dhe jepja gruas time, ndërsa ai shkoi në punë, pastaj u kthye në mesditë, dhe i kërkoi rrushin që ta hante.
Gruaja e tij i tha: Djemtë dhe unë e hëngrëm!
Ai tha: Bleva dy kilogram, dhe ti nuk ke lënë për mua as një kokër rrushi!
Ai u ngrit dhe doli nga shtëpia dhe gruaja e tij e thirri, por ai nuk u përgjigj, kështu që ai shkoi në një nga ndërmjetësit e tokëve dhe pasurive të patundshme dhe i tha: Unë dua një tokë më të mirë, e bleu atë dhe shkoi te një kontraktues dhe i tha: Eja me mua, dhe shiko tokën, se unë dua që ti të ndërtosh një xhami për mua, dhe tani fillo para meje.
Kontraktori menjëherë solli punëtorët dhe filloi ndërtimin!
Ai u kthye në shtëpinë e tij dhe gruaja i tha: Ku ke qenë?
Ai i tha asaj: Tani unë po vdes, mirëpo ndiem rahat sepse ju nuk më kujtuat me një rrush përderisa jam gjallë mes jush, e si do më kujtoni me bamirësi pas vdekjes sime ???

Dhe tani xhamia është 400 vjeç !!

400 vjet dhe kjo xhami është një bamirësi e vazhdueshme për këtë njeri, sepse ai mori nga rrushi mësim.

O njeri, përgadit për vetën tënde para vdekjes dhe mos u mbështet tek askush që të bëjë mirë në emrin tënd.
Mund t’ju harrojë, njeri më i dashuri i juaj edhe nëse ata janë fëmijët tuaj.

SHPËRNDAJE ME MIQ!
Advertisement

MË TË LEXUARAT

Portali Zyrtare u themelua nga një grup gazetarësh të rinjë në vitin 2018. Të motivuar nga nevoja për lajme të shpejta dhe të vërteta, në Maqedoni, ndër shqiptarë dhe për shqiptarët – Zyrtare nuk ishte veçse një kërkesë e kohës. Kontakt e-mail: portali.zyrtare@gmail.com Shared By Fancy Text Generator

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com